Фирмата, която отговаря за сметоизвозването, е санкционирана за несправянето ѝ с проблема
Препълнени контейнери с боклук в квартали на Варна предизвикаха вълна от възмущение. От няколко дни граждани алармират за проблема в социалните мрежи.

Кметът Благомир Коцев веднага взе мерки за справяне с кризата със сметоизвозването. В своя публикация в профила си във Фейсбук той съобщи, че взима проблема в свои ръце.



"Кризата достигна недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве. Оправданията повече не вършат работа", написа той..

Отстраниха втори кмет от ПП-ДБ във Варна

Фирмата, която отговаря за сметоизвозването, е санкционирана за несправянето ѝ с проблема. Тя ще работи по лични указания на кмета.

Коцев отправи апел към гражданите на града да споделят снимки на непочистени контейнери за смет в коментарите под публикация му във Фейсбук, като добавят адреса.

Адресът е важна подробност, защото Общината, в координация с фирмата-изпълнител, ще изпраща извънредни сметоизвозващи екипи на място по сигналите.

В неделя той обиколи квартали, за да се увери лично дали фирмата, отговорна за сметоизвозването, си върши работата съвестно. Коцев проследи лично процеса в "Цветния квартал", част от район “Приморски”, където проблемът е най-осезаем.



"Ангажирахме допълнителни екипи, които да почистят около контейнерите и с това да рестартираме сметосъбирането на тези конкретни пунктове", заяви кметът на Варна.

Сметоизвозващите камиони, заедно с екипи за ръчно почистване, ще работят извънредно и днес, за да съберат целия боклук - в и около контейнерите за смет. Приоритетно се работи в "Цветния квартал", "Бриз", "Чайка" и "Виница".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня