През уикенда пълнят уличните дупки с гореща смес
През уикенда пълнят уличните дупки с гореща смес / Darik Varna

Класическото обработване на уличните дупки с гореща смес ще започне от тази събота съобразно добрата прогноза за времето, съобщи кметът Кирил Йорданов. Ремонтните дейности ще стартират с булевардите "Левски", "Цар Освободител", "Приморски" и "Мария Луиза". На фирмите-изпълнители ще се заплаща след маркиране на съответната дупка, контрол на процеса на обработка и приемане на количеството и качеството на свършената работа, посочи кметът.

За целта утре ще бъде издадена заповед до районните кметове, според която те трябва да командироват свои служители да следят и контролират ремонтните дейности за срок от 45 дни.

3,5 млн. лв. са заделени за реконструкция на уличната мрежа във Варна, припомни градоначалникът. С тези пари приоритетно може да се вземат мерки за подобряване на състоянието на артериите, по които върви градският транспорт, както и на улиците с интензивно движение, смята Йорданов. Такива биха могли да бъдат "Тодор Влайков", "Кракра", "Брегалница" и др., но точен списък все още не е изготвен. Предложенията за бъдещите мерки за действие по отношение пътната мрежа в града ще бъдат обсъдени с ръководството на Общинския съвет на работно съвещание днес, разкри кметът.