/ Dariknews.bg

Петокласник от Спортното училище „Георги Бенковски“ във Варна пръсна в междучасие препарат за почистване на канали, научи агенция „Черно море“ от директора Евелина Янчева. Инцидентът станал днес сутринта. Момченцето взело каналин на гранули в опаковка от 60 г, отрязало ъгълчето на пакетчето и пръснало малко количество на двора.

В клас една от съученичките му се оплакала от сърбеж и порозовяване и ръководството на училището се задействало на минутата. Повикана по спешност е медицинската сестра, която прегледала момиченцето. После всички деца от класа били изведени от стаята и изкъпани.

Уведомени са веднага родителите им. Старателно е почистена класната стая и местата, където е попаднала отровата.
На практика всичко се размина без последствия. Никой не е поглъщал или имал сериозен контакт с препарата, бе категорична директорката. Тя призна, че на разговор е повикан и родителят на петокласника. Станало е ясно, че детето е донесло каналина, за да се пошегува с връстниците си.

Въпросният препарат е силнодействаща основа за почистване на канали. Когато е на гранули, той трябва да се смеси с вода, за да започне да действа. Това е предотвратило по-сериозни кожни наранявания сред децата от училището.

"Черно море"