Парализиран художник събира пари за лечението си
Парализиран художник събира пари за лечението си / netinfo

Благотворителен концерт с участието на ученици от Националното училище по изкуства във Варна ще се проведе от 19 часа днес, 29-ти април, в Градската художествена галерия. Средствата, събрани по време на инициативата, ще бъдат използвани за лечението на художника Емил Харизанов. След нелеп инцидент през лятото на миналата година той остава парализиран от кръста надолу.

Шансовете му за възстановяване лекарите определят като големи, но не и в България. Лечението е възможно в клиники в Израел, Швейцария или Чехия. За да се осъществи то семейството му събира 170 хил. лв. За целта обаче са нужни още 250 хиляди.

Две приятелки на Емо, които организират концерта във Варна, се обръщат за подкрепа към 900 фирми. До момента на зова за помощ са се отзовали само 3.

Всеки, който желае да дари пари за благотворителната кауза, може да го направи като пусне сума според възможностите си в специално поставени кутии по време на концерта в Градската галерия. Банковите сметки на Емил са публикувани на неговия сайт www.save-emo.org. Може да изпратите и дарителски sms с текст DMS Emo на номер 17 777 за всички мобилни оператори.

Емил Харизанов е на 22 години. Завършва Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров", след което следва в Университета за приложни изкуства във Виена. Семейството му живее в София, майка му е от Варна. В момента родителите му, също художници, дават апартамента си под наем, за да осигуряват лечението на сина си.