Паяци тръгват по “Битоля”, паркинг заменя Понеделничния пазар
Паяци тръгват по “Битоля”, паркинг заменя Понеделничния пазар / netinfo
Строителните разрешения на всички гаражи по ул. “Битоля”, които работят като магазини, ще бъдат проверени, заяви кметът на Варна Кирил Йорданов. След реорганизацията на движение хората, които живеят в района ще могат да оставят своите автомобили пред жилищата си, но не и по улицата, предупреди градоначалникът. По думите на кмета въвеждането на еднопосочен трафик по “Битоля” няма да попречи на паркирането, но там в момента се спира в нарушение. 17 автомобила са паркирали неправилно само по протежение на оградата на Окръжна болница, сочи общинска проверка, направена тази сутрин. Предстои да бъде уточнено къде ще бъдат разположени автобусните спирки на градския транспорт.

За да се облекчи трафикът на Червения площад, се предвижда нова организация на движение по бул. “Сливница” и “Княз Борис I”, която ще влезе в сила от 28 юни. Пластмасови елементи ще бъдат поставяни като ограждения за пешеходните зони. Догодина тротоарите за пешеходци ще бъдат завършени окончателно.

Подземен паркинг ще бъде изграден на мястото на Понеделничния пазар, обяви още кметът. Планът за застрояване предвижда той да бъде на две нива, като всяко едно ще има вместимост от 120 места. Районът подлежи и на допълнително озеленяване, но за момента не могат да се посочат сроковете, в които ще започнат промените.