Откриха боен арсенал, скрит в мазе
Откриха боен арсенал, скрит в мазе / netinfo
Голямо количество взривни материали и боеприпаси бяха открити в избено помещение в централната част на Варна. На оръжията се натъкнал 40-годишен варненец, който подал сигнал в полицията вчера около 11 часа.

Районът е бил отцепен. На място е бил извършен оглед от дежурна оперативна група и дознател.

Открити и иззети са две цилиндрични пресовки – жълти на цвят, капсул-детонатор с ръчна запалка, 3 електровъзпламенителя, огнепроводен шнур, 6 запалки за ръчни гранати, 9 светлинно-имитационни гранати със запалки, десетки бойни и халосни патрони. Взривните вещества и боеприпасите са били напъхани в брезентова торба, оставена в коридора на избеното помещение.

В едно от съседните помещения, чиято врата е била взломена, е била открита червена полиетиленова торба със 139 патрона калибър 9 Х 18 ПМ, светло-имитационна граната със запалка и запалка за ръчна граната.

Назначени са експертизи на откритите боеприпаси и взривни материални.

Във връзка със случая е бил задържан кадрови матрос, научи Дарик. 32-годишният мъж с инициали Г.Т. е наемател на едно от помещенията в мазето.

Работата по изясняване произхода на оръжията продължава. По случая е заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител.