Отбелязват с концерт 110-годишнината на Военноморския клуб
Отбелязват с концерт 110-годишнината на Военноморския клуб / Sofia Photo Agency

Тържествен концерт по повод навършването на 110 години от създаването на Военноморския клуб във Варна ще се състои от 18:00 часа в киносалона на клуба. Организатор на проявата е Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната”. В концерта ще вземат участие Представителният духов оркестър на ВМС, школи и самодейни състави към Военноморски клуб – Варна и Военен клуб – Шумен.

В 20.00 часа в голямата концертна зала на втория етаж ще бъде открита тематична изложба от фотоси под надслов „Военноморски клуб – Варна - минало и настояще”. Изложбата ще разкаже по вълнуващ начин историята на клуба от създаването му до наши дни.

Гости на тържеството ще бъдат заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, заместник - началникът на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев, началникът на Щаба по подготовката на Военноморските сили контраадмирал Пламен Манушев, народни представители, областните управители и кметовете на Варна и Добрич, генерали, адмирали и офицери от Българската армия и Военноморските сили, Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил, представители на военно-патриотичните съюзи, бизнеса, неправителствени организации и граждани.

Сградата на Военноморския клуб е открита на 31.12.1899 година с организиране на новогодишен офицерски бал, с който варненските офицери, управници и интелектуалци са посрещнали новия ХХ век.