Освежават пешеходните пътеки във Варна
Освежават пешеходните пътеки във Варна / Dariknews.bg

В цяла Варна тече кампания по освежаване на маркировката на пешеходните пътеки от типа „зебра”. В по-голямата част от центъра на града вече е положена нова боя, като се очаква до 1 месец да приключи освежаването на всички пешеходни пътеки в петте района на града. Това обясни пред Дарик Петър Гърбузов от общинската дирекция "Инженерна инфраструктура".

Освежават пешеходните пътеки във Варна
netinfo

Освежаването на маркировката се извършва през нощта, паралелно по улиците и булевардите в цетралните райони „Одесос” и „Приморски”, както и в кв. „Аспарухово”. След като приключи полагането на новата боя в центъра, ще се освежат пешеходните пътеки и в кварталите.

Освежават пешеходните пътеки във Варна
netinfo

Такова освежаване традиционно се прави два пъти в годината. Директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” Петър Гърбузов обясни, че след сигнали на граждани общинската комисия по безопасност е заседавала и в момента се изготвя остойностяване на необходимите средства за поставянето на повдигнати пешеходни пътеки на нужните места.

Освежават пешеходните пътеки във Варна
netinfo

"При полагането на маркировката се използва нов вид боя, която не е акрилна и по този начин маркировката е с по-голяма дебелина и е по-издръжлива във времето", допълни Гърбузов.