Основни пътни артерии във Варна са блокирани, заваля първият сняг
Основни пътни артерии във Варна са блокирани, заваля първият сняг / Владислав Виолинов, Фейсбук

Дъждът продължава да се изсипва във Варна, а в квартал „Владиславово” вече вали и сняг. В района на село Кичево дори се е образувала снежна покривка от около 4-5 см.

Основни пътни артерии в града са затворени и непроходими заради голямото количество вода.

Затворени са подходите към основните автоподлези - Шипка, Фестивален комплекс, бул. Приморски в участъка завоя на Летен театър и подлеза на Фестивален комплекс до отводняването им.

От Община Варна отправят апел към гражданите на Варна да се въздържат от ползването на личните си автомобили по пътищата, за да не затрудняват и без това забавеното движение, освен ако не е наложително.

Със Заповед на Кмета са преустановени учебните занятия във варненските училища. Детските градини и ясли ще работят.

30 л/кв. м дъжд се изляха от сутринта във Варна, а като се прибави и вчерашният валеж – количествата достигат общо 60 л/кв. м. Това сочат данни на регионалния център на Националния институт по метеорология и хидрология. Те бяха оповестени от общинската администрация, където се състоя оперативно съвещание заради лошата обстановка в града и обявения код „оранжево”.

Скоростта на вятъра тази сутрин е била 20 м/с, но по-късно е достигнала 22-23 м/с. Температурата на въздуха в момента е около 2 градуса.

Очаква се утре валежите да намалеят, но нормализиране на атмосферните условия се очаква до сряда на обяд.