Още двама от Монопола остават в ареста
Още двама от Монопола остават в ареста / netinfo
С определение на Варненския окръжен съд от днес за постоянно в ареста остават Николай Петров на 35 и Стоян Радев на 25 години. Двамата варненци са обвинени, че са участвали в организирана престъпна група за отвличане и принуда, разбита миналата седмица в морския град.

Освен за участие в организираната група спрямо Стоян е повдигнато и обвинение за подбудителство към даване на неверни показания.

Заради класифицираната информация, съдържаща се в материалите по делото, съдът разгледа процесуалните мерки при закрити врати. От събраните до този момент материали магистратите достигнаха до обосновано предположение, че мъжете са извършители на престъпленията, за които им е повдигнато обвинение.

Съдът намира, че има реална опасност ако са на свобода двамата мъже да извършат нови престъпления.

Николай е осъждан за престъпления против собствеността на гражданите. От пресслужбата на съда рипомнят, че той беше един от важните свидетели по делото за убийството на рибната борса във Варна през 2003 година, където подсъдим беше брат му Красимир Петров. Поради близкото родство Николай се отказа от правото да дава показания на процеса. Точно преди седмица ВОС осъди брата на Николай на 9 години и 10 месеца затвор заради убийството на Пламен Христов, в основата на което било преразпределението на наркопазара във Варна.

Стоян Радев е трикратно осъждан за грабеж. В днешното заседание съдът не коментира възраженията на адвокатите, че обвиненията срещу Петров и Радев не са доказани с разпознаване. Съдът счита, че разследването е в начален етап, предстоят множество следствени действия, заради които правилно и законосъобразно е двамата обвиняеми да са в ареста.

Ако бъдат обжалвани, мерките за неотклонение на двамата ще се гледат от Варненския Апелативен съд на 19 юни.