Недостиг на хляб във всички магазини
Недостиг на хляб във всички магазини / netinfo

Абсолютно всички търговски обекти в момента изпитват недостиг на хляб, съобщи Иво Бонев - председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна. Той допълни, че положението в малките магазини е безнадеждно. Като причина Бонев посочи неразчистените пътища и лошото време. Големите вериги горе долу успяват да се заредят, каза още председателят на съюза.

Седемте завода в града имат готовност да осигурят нужните количества хляб стига да се осигурят нормални условия, заяви Бонев. Той информира, че първото зареждане от Добрич е било направено сутринта, но второто е било отменено.

Презапасяването на потребителите с хляб и паниката, която се създава са сериозен проблем, смята Бонев. Това води до бързото изчерпване на наличните количества, които и без това не са много, каза още председателят на Съюза на хлебопроизводителите. Oсигурен е достъпът до детските градини и социалните заведения, съобщи за Дарик Купен Пашов - шеф на „Гражданска защита" към община Варна. Той допълни, че няма проблем със снабдяването им с хранителни продукти.

В момента в морската столица се движат около 20 коли на „ Гражданска защита". „От снощи работим по снегопочистването на улиците, но няма особено голям резултат заради силния вятър и валежите.", посочи Пашов. В момента се използват само гребла, защото лугата и пясъкът се затрупват веднага, каза още шефът на „Гражданска защита" за Варна.

Сметопочистващите фирми са се погрижили за снегопочистването около подлезите, каза още Пашов. Той заяви, че няма проблеми с придвижването на градския транспорт.

Машините на „Хидрострой", които в момента са по варненските улици, са 23, заяви шефът на фирмата Николай Пашов. Той допълни, че работата не е спирала цяла нощ, но вятърът продължава да създава сериозни затруднения. Хвърлянето на луга е безпредметно, каза още Пашов. Фирмата се грижи за почистването на районите в централната част на града и пътя към Виница.

От „Инжстрой" са пуснали 23 коли, които чистят основно с гребла. Това съобщи производственият директор на фирмата Христо Фурчев. Във Владиславово се използва и луга, за да може да бъде разбит ледът в някои райони. Фирмата се грижи за снегопочистването в кварталите.