Motley Crue дават старт на Калиакра рок фест
Motley Crue дават старт на Калиакра рок фест / kavarna.pro-rock.net

С концерт на американската глем рок банда Motley Crue тази вечер в Каварна ще бъде открит Каликра рок фест 2009. Съпорт на американците ще е сексапилната Lаuren Harris (дъщеря на Steve Harris от Iron Maiden).

Бандата, която пристига за първи път в България, ще стъпи в Каварна рано сутринта в деня на концерта. До морския бряг, оригиналната четворка - Vince Neil, Mick Mars, Nikki Sixx и Tommy Lee ще се разхлажда в жегата с ледени безалкохолни напитки и няколко вида вода.

В рамките на трите дни на фестивала ще гостуват още немците от Scorpions, Blind Guardian и Edguy (на 2-ри юли) и Cynic и Dream Theater (на 3-ти юли).
Легендите Scorpions са решили да се возят само в луксозни лимузини. Изискването им към организаторите е автомобилите да не са по-стари от две години и ако може да са немски марки.

Тазгодишните хедлайнери - Мotley Crue, Scorpions и Dream Theater ще отседнат в Melia Grand Hermitage в курорта Златни Пясъци, докато всички съпорт банди ще бъдат настанени в хотел „Отдих" в Каварна.

За един от феновете, посетили фестивала с тридневен билет, организаторите са предвидили подарък - чисто нов Harley - Davidson Sportster Iron 883. Името на късметлията ще стане известно след приключването на рок маратона. Лъскавият мотор пък ще бъде изложен на стадиона и през трите дни на Калиакра Рок Фест 09 - от 1-ви до 3-ти юли.

Вратите на стадион Калиакра ще бъдат отворени за публиката след 18 часа в трите дни на рокфеста. Тридневният билет за фестивала се продава на цена 100 лв., а еднодневният е 55 лв.

Важна подробност за всички, които имат тридневен билет за тазгодишния фестивал: На специално обозначен пункт, разположен преди главния вход на стадиона в Каварна, който ще бъде отворен в 14 часа на 1-ви юли, ще се извършва подмяна на тридневните билети (включително и електронни) с гривни. Те ще играят ролята на тридневен пропуск и значително ще улеснят влизането на няколко хиляди души и в трите фестивални вечери.

Подмяната ще продължи през цялата вечер, докато има пристигащи хора с тридневни билети. Пунктът за подмяна ще бъде отворен и в следващите дни на фестивала.

За притежателите на еднодневен билет не се предвижда подмяна на билет с гривна.