Завърши турнирът по тенис
Завърши турнирът по тенис / Дирекция спорт, Община Варна
Завърши турнирът по тенис на маса, които е част от Варненската студентска универсиада. Състезанието се проведе в залата на Икономически Университет - Варна и в него взеха участие над 60 студенти от пет варненски университета.
Турнирът тази година се проведе във формат отборно за мъже и жени и индивидуален турнир.
След многочасови оспорвани срещи в мъжката схема на турнира, доминация имаха студентите на  Икономически университет, а касирането е следното:
Шампион във варненска Универсиада е Калин Кисев – ИУ. Сребърното отличие отново е за студента на ИУ Пламен Алексиев.    Почетното трето място остана за Димитър Димитров - Икономически Университет Варна.
При жените турнира след изиграване на всички индивидуални срещи, класирането придоби следния вид:
1.    Натали Димитрова - Икономически университет
2.    Вангелия Пархова - Технически университет
3.    Габриела Чернева – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“
 
В отборния турнир при мъжете надмощието на икономистите продължи и те спечелиха първото място. Втори се класираха момчетата на медицината, а купата за трето място е за студентите от Технически Университет – Варна
В женската схема на турнира момичетата на Технически университет поднесоха изненада и станаха шампионки. На второ място се класираха жените на Икономическия университет, а трети са студентките от ВВМУ.
За комплексното класиране между университетите се взема предвид класирането от двата отборни турнира при мъжете и жените.
 
Официалното награждаване на всички спортове и закриване на Варненската студентска универсиада ще се проведе на 29 април от 18.00 часа в Юнашки салон – Варна.
Дирекция спорт, Община Варна