/ netinfo
"Това, че влизаме като аутсайдери не означава, че ще се предадем", категоричен е състезателят
„Срещу „Берое” в полуфиналната серия ще се раздадем, както досега. Ще се опитаме да продължим позитивната си игра и ако можем да отстраним и тях. Все пак те са трети в класирането, а „Академик Бултекс” бяха втори. Мисля, че няма да е никак лесна задачата. Те безспорно са фаворити, носители на Купата на България, спечелиха Балканска лига, но нищо не се знае, както показват резултатите. В момента ние сме на позитивна вълна. На вълната на емоцията, но това че влизаме като аутсайдери не означава, че ще се предадем. Има разлика, според мен, от това да играеш с настроение и да играеш отпуснато. Ако играем отпуснато, това може да ни изиграе много лоша шега, защото „Берое” са много агресивен отбор и не допускат отпускания. Резултатите показват, че „Берое” би трябвало да е по-добрият отбор от „Академик Бултекс”. Мисля, че ги победиха два пъти, ако не се лъжа. Не знам, сезонът е дълъг и у всички отбори има спадове и възходи". Това коментира преди първата среща от полуфиналния плейоф между "Берое" и "Черно море Тича" състезателят на варненския тим Деян Карамфилов. 
За успеха в серията срещу "Академик Бултекс" той каза, че още преди да започне серията срещу „Академик Бултекс е бил сигурен, че "Черно море Тича" да победи, защото трите мача през сезона варненският тим загуби с една точка, след продължение и кош в последната секунда. "Това говори, че явно сме им неудобен съперник, независимо че те са втори, а ние седми в класирането. Знаех, че този път късметът може да е на наша страна и да им го върнем за тези три нещастни загуби през сезона. Искам да благодаря на всички фенове от Варна, които дойдоха да ни подкрепят в този мач. Веднага след успехи ние отидохме при тях да се радваме на победата. Надяваме се да продължават да ни подкрепят навсякъде”, каза още Карамфилов.
Първата среща от полуфиналите в НБЛ между "Берое" и "Черно море Тича" е утре от 18.30 часа в Стара Загора. В серията се играе до три успеха от пет мача.

Цялото интервю с Карамфилов очаквайте утре в "Морски гонг" по Драки радио.