/ личен архив
Цонка Господинова
96310
Цонка Господинова
  • Цонка Господинова
Лекоатлетите на СКЛА "ЕВЪР" дадоха достатъчно поводи за гордост на своите треньори Цонка Господинова и Крум Крумов с представянето си от началото на тази година.
Клубът може да се похвали с балканската титла на Силвия Георгиева на 1500 метра при девойките, както с четвърто място на 3000 метра и покрита квота за световно първенство от Балканиадата за мъже и жени в Истанбул.Девойката има и шампионска титла на 1500 метра на Националния ни шампионат при жените.

Силвия дотук само за тази година може да се похвали с 8 медала - 3 златни , 3 сребърни и 2 бронзови. Йорданка Иванова прибави към колекцията на клуба бронз на спринта на 60 метра в националния шампионат, а щафетата 4х400м (Силвия Георгиева, Йорданка Иванова, Снежана Грудева и Константина Борисова) спечели сребърните медали.
От националния шампионат за юноши и девойки до 20 години "ЕВЪР" има 5 медала, от този до 18 години 3 (2 златни за Еркан Низам \1500 и 3000 м\, бронз за Станимир Стойнов \800\), както и бронз от шампионата до 16 години.

"Най-голямото постижение на Силвия този сезон, за мен е четвъртото й място на 3000 метра на Балканските игри за мъже и жени в Истанбул.Тя постигна много силен резултат 9.27.34, което е покрит норматив за Световния шампионат за девойки и юноши до 20 години. 
Това е неин личен резултат. Подобри си времето с 12 секунди. Преди националния шампионат за мъже и жени тя беше болна 3 дни, оправи се, но на следващата седмица се възвърна някаква кашлица...Имахме перипетии, но тя се справи. Силвия е боец", коментира в интервю за "Морски гонг" треньорката Цонка Господинова.
Тя изрази задоволство от представянето на всички състезатели в клуба на националните шампионати.
"Доволна съм. Имаме 4 златни медала, 4 сребърни, 3 бронзови  и доста четвърти места".

Чуйте цялото интервю с Цонка Господинова в приложения звуков файл