Младоженци пожелаха детски играчки вместо сватбени цветя
Младоженци пожелаха детски играчки вместо сватбени цветя / снимки: Дарик Варна

За Елена и Павел Раличкови сватбата им не бе просто начин да засвидетелстват любовта си един към друг. Младото варненско семейство реши вместо сватбени цветя, гостите на сватбеното им тържество да ги поздравят с нови детски играчки, които да бъдат дарени на деца в нужда.

„Преди да се оженим сме ходили на много сватби. Много често ни се е случвало приятели след сватбеното тържество да ни разказват как са събрали много цветя. И понеже няма как да ги съхраняват, ги изхвърлят веднага. Със съпруга ми се замислихме, че това са страшно много пари, които отиват в кофите. Затова чрез поканите помолихме гостите на нашата сватба, вместо сватбени цветя, да ни подаряват детски книжки или играчки", разказа за Дарик 27-годишната Елена Раличкова.

Идеята всъщност била подсказана от приятели на младото семейство. Гостите на сватбата приели с радост предложението и в резултат в сватбения си ден - 24 септември,  Елена и Павел успели да съберат много плюшени играчки, детски книжки, топки, образователни игри и енциклопедии.

Събраните детски книжки и играчки бяха дарени днес на малчуганите от „Другарче" - дом за деца, лишени от родителски грижи. В навечерието на Коледа 35 деца без семейства получиха събраното от Раличкови. В добавка с пресни плодове. В знак на благодарност малчуганите потанцуваха, след което похапнаха огромни ябълки.

„Страшно много съм щастлива, но съм и много разстроена. Жал ми е за тези деца, че са обичани, но не по начина, по който примерно аз съм била обичана. Но когато видях усмивките им, когато ме попитаха дали съм била булка, се почувствах много щастлива", сподели развълнуваната Елена. Тя разкри, че съпругът й не е могъл да присъства заради спешен служебен ангажимент в чужбина.

„Прекрасна идея. Децата бяха толкова щастливи", не скри вълнението си и директорът на дом „Другарче" Татяна Кръстева. Тя призова повече хора да споделят подобни идеи.

За всеки ден до 27 декември има записани посетители, заявили желание да дарят децата с подаръци за Коледа, разкри Кръстева. „Не е важно само да донесеш подаръци. Това, от което децата имат нужда, е някой да ги посети, някой да им обърне внимание", отбеляза директорът на дом „Другарче".

Младоженци пожелаха детски играчки вместо сватбени цветя
netinfo

Дом „Другарче" се намира на ул. Ген.Колев 90