Министри водят еврокомисар във Варна
Министри водят еврокомисар във Варна / Sofia photo agency

Еврокомисарят по регионална политика Павел Самецки и делегация на Европейската комисия ще посетят Варненска област. Те ще бъдат придружавани от министрите на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на околната среда и водите Нона Караджова.

В делгацията са включени още заместник-министъра на МРРБ Лиляна Павлова - ръководител на Оперативна програма/ОП/ „Регионално развитие", и Юлияна Николова - съветник на министър-председателя и секретар на Съвета за управление на средствата от ЕС.

Вчера еврокомисарят по регионалната политика и министрите бяха в област Бургас. Във Варненско делегацията ще посети проект, финансиран по ОП „Конкурентноспособност", училище и детска градина в село Игнатиево - проект по ОП „Регионално развитие".

В 9:30 в общината еврокомисарят ще се срещне с представители на местните и регионалните власти, социално-икономическите партньори и бизнес организации от Варна и региона. Предвидени са още срещи с Областна администрация, както и лекция на комисар Самецки във Варненския свободен университет.