Лиляна Павлова
Лиляна Павлова / ГЕРБ Варна
Доизграждане на аутобана между Варна и София е топ приоритет за цяла Северна България, изтъкна кандидат-депутатът и бивш регионален министър
За Лиляна Павлова и останалите варненски кандидат-депутати на ГЕРБ има 11 приоритета
92784
За Лиляна Павлова и останалите варненски кандидат-депутати на ГЕРБ има 11 приоритета
  • За Лиляна Павлова и останалите варненски кандидат-депутати на ГЕРБ има 11 приоритета
Ускорено завършване на автомагистрала „Хемус”, по-високи доходи за варненци и превръщане на морската столица в туристическа дестинация за четири сезона. Това са само част от приоритетите пред кандидатите за варненски депутати на ГЕРБ.
Обяви ги водачът на варненската листа Лиляна Павлова при представяне на акцентите в предизборната им програма.
 
За Варна ГЕРБ има 11 приоритета, като броят им не е избран случайно и съответства на номера, който партията има в интегралната бюлетина за предстоящите избори. Сред тях са още преместването на пристанище Варна-Изток,превръщането му в нова градска зона и изграждане на експоцентър, разширяване и модернизиране на пристанище Варна-Запад, нови фериботни връзки, ново рибарско пристанище и изграждане на газовия хъб „Балкан”. През следващия мандат варненските депутати на ГЕРБ ще се стремят към създаване на условия за реализация на младите хора, инвестиции и иновации в образованието и модерна спортна инфраструктура.

Доизграждане на магистрала „Хемус” е топ приоритет не само за Варна и региона, но и за цяла Северна България. Напълно възможно е аутобанът между Варна и София да бъде завършен за следващите 4 години, обяви Павлова, която в двата кабинета на Бойко Борисов беше министър на регионалното развитие.

Лиляна Павлова и подгласниците й в листата на ГЕРБ (на заден план)
ГЕРБ Варна

За Варна и областта тя подчерта икономическия ефект от създаването на Зоната за иновации и развитие, на която Варна, Аксаково, Белослав и Девня вече дадоха ход. Павлова припомни, че във Варна и региона има 40 000 студенти и 50 000 ученици и трябва да се инвестира, за да останат и да работят в България.  
 
С полученото от Брюксел финансиране за развитието на проекта за газовия хъб „Балкан” трябва да се превърнем в държава за транзитиране на енергийните ресурси от Черно море, посочи водачът на листата на ГЕРБ за Варна. „ Черно море трябва да се използва за круизен туризъм, за лодки и платноходки, а не за тежка артилерия”, смята кандидат-депутатът.

1500 лева средна и 650 лева минимална работна заплата, двойно увеличение на възнагражденията за учителите и стимулиране на тридетния модел. Това са само част от целите, които ГЕРБ си поставя, ако поеме властта за трети път, припомни Лиляна Павлова. Партията обещава още премахване на депутатския имунитет и други радикални мерки за борба с корупцията като конфискуване на имущество на хора от високите етажи на властта с недоказани доходи. Предвижда се и премахване на ненужните разрешителни режими, тормозещи бизнеса.

Социалната политика на ГЕРБ предвижда прекратяване на злоупотребите с със социални помощи и ликвидиране на системата на фалшивите ТЕЛК-ове. Продължаване на програмата за саниране, закупуване на нови влакове и  поетапна демонополизация на Здравната каса, са другите реални решения, които ГЕРБ смятат да реализират. 
 
„Не можем да обещаваме неща, които не са изпълними. Знаем как се изпълнява. Обещават на ангро тези, които или не са изпълнявали, или нямат намерение да изпълнят всичко това, за което говорят”, изтъкна бившият министър.

Кандидатите за варненски депутати на ГЕРБ бяха представени в препълнената зала на Юнашкия салон
ГЕРБ Варна

Влизаме в битката за България, в битката за Варна. Предстои ни нелека битка. Със силния отбор, който стои зад мен, аз съм уверена, че имаме всички възможности и потенциала не само да спечелим битката, но и да направим всичко това, което предлагаме”, категорична бе Лиляна Павлова.
 
„За разлика от всичко това, което виждаме в момента на политическата сцена. За съжаление, голяма част са едни кухи обещания, едни стоки менте”, коментира водачът на варненската листа на ГЕРБ при представянето в препълнения Юнашки салон.

Кандидатите за варненски депутати на ГЕРБ бяха представени в препълнената зала на Юнашкия салон
ГЕРБ Варна

„Разчитаме на подкрепа и доверие, защото знаем как, можем и имаме нужда наистина да запазим страната ни спокойна, стабилна и добре развиваща се икономически”, завърши Павлова.