Красен Кралев:  „Варна утре“ и Костадин Костадинов ще бъдат изненадата в неделя
Красен Кралев: „Варна утре“ и Костадин Костадинов ще бъдат изненадата в неделя / netinfo

Красен Кралев, основател и зам.-председател на ПП „Новото време“.

Г-н Кралев, коалицията, в която във Варна участва „Новото време“, набира скорост, какъв е Вашият анализ на предизборната кампания там?

Кампанията се развива според нашите очаквания и лично аз смятам, че „Варна утре“ и Костадин Костадинов ще бъдат изненадата на изборите в неделя. Варненци са уморени от досегашното управление и искат нещо различно.  Искат нови идеи и нов стил на управление. Точно това ще им дадем ние.  За съжаление времето на кампанията бе твърде кратко, за да разгърнем истинския потенциал на коалицията.

Защо толкова късно стигнахте до този формат след като сте толкова уверен в неговите възможности?

Прекалено дълго чакахме Синята коалиция да узрее, за да се отвори към останалите десни партии. С всеки ден става все по-ясно, че това все още не е възможно.  С това поведение никога не може да се надяваме да има сериозна дясна алтернатива за управлението на България.

Казват, че Вие сте идеологът на "Варна утре".

Чак пък идеолог! Аз имам ясни идеи за обединение на десните партии на базата на равнопоставеност, уважение и общи ценности и принципи за реализиране на дясната политическа идея.  Споделих ги с г-н Костадинов и бързо се намерихме. Освен това с Краси Каракачанов и Любо Дилов сме приятели и съмишленици от много години и най-естественото нещо бе дa реализираме един общ проект в най-невралгичната политическа точка на България в момента - Варна. Г-н Костадинов е най-добрият вариант за алтернатива на статуквото. БНД  ясно и точно заявиха, че са модерна партия и подкрепиха мощно проекта. Подкрепиха ни безрезервно ЛИДЕР и НФСБ на Валери Симеонов от СКАТ. За съжаление ОДС избраха офертата на г-н Марешки пред нашата. Да, ние нямаме неговите финансови възможности и не можем с пари да се конкурираме за сърцата на десните избиратели. За съжаление членовете на ССД не падат по-далеч от лидера си Софиянски, за който икономическата изгода е над-всичко.

Защо Варна е болката на всички политици?

Защото във Варна от години не се говори за политика, а за купен, корпоративен вот. В това отношение Варна е срамът на България. Нашата битка не е със старото управление, реализирано от Кирил Йорданов. Какъв кмет е бил - историята ще покаже. След като е управлявал града ни 3 мандата, значи хората дълги години са го оценявали като успешен. Вярно е, че четвъртият им идва в повече. Нашата битка е за бъдещето на Варна. Битката не е Йорданов – Костадинов, нито Йорданов-Марешки, а Марешки – Костадинов.  Двамата са атрактивни като алтернатива за управление на града. В избора между Марешки и Костадинов ще проличат моралът и интелектът на варненци. Те имат възможност да опровергаят всички анализатори, които смятат че във Варна политика не може да се прави и от Варна голям български политик не може да излезе. Марешки е успешен мениджър, но нашите разбирания за политическо поведение са различни. Българите сме особени хора, никога не гласуваме за богатите си съграждани особено ако те демонстрират арогантно богатството и успехите си. Костадинов е всичко това, което останалите участници в кметската надпревара не са. Млад, супер интелигентен, непокварен от изпълнителната власт, твърда и решима личност . Патриот! Коментирам тези трима кандидати, защото другите не заслужават вниманието ми. Недков също е интересен, но той е жертва на коалиционната политика на партиите, които го издигат. Добромир Джиков е изключително амбициозен и
с някакъв административен опит, но е кандидатът на Премянов. Това изчерпва
всичко! Гуцанов дълго имаше възможност да управлява града като председател на ОбС.  Каквото е могъл да направи, направил е. За каква промяна може да става дума тук. Та промяната започва от тях и БЕЗ ТЯХ! Останалите са плоски, скучни и не отговарят на желанието на варненци за ново и модерно управление.

Кого ще подкрепите на балотажа?

Балотаж във Варна ще има. Балотаж между Йорданов и Костадинов ще е истинско предизвикателство и битка между политици с различни виждания за управлението на града. Всеки друг формат на балотажа ще изкара варненци за риба.

Колко съветници разчитате да вкарате в следващия местен парламент?

Колкото варненци решат. В момента в града ври и кипи  и всичко е възможно. Всички от „Варна утре“ сме категорични, че ще работим за реализиране да дясно управляващо мнозинство.  Лесно бихме намерили общ език с ГЕРБ, Синята коалиция и "Нашият град" за бъдещето на Варна. Варна има нужда от рязко подобряване на инфраструктурата, от яка работа с еврофондовете и модерна промоция на града като туристическа дестинация. Ние сме силни в това. Ако градът иска да живне, нека жителите му изпратят повече наши представители в общинския парламент. На мястото на „корупционния модел Варна“, искаме да изградим „варненския модел на новата модерна десница“. Искаме да изградим управление без лукавото ДПС, без милиционерско-комунистичката олигархия. Та БСП и ДПС преди 4 години крадяха цели урни, фалшифицираха протоколи, а услужливи съдии прикриха престъпланията им към варненци.
И хайде, българи, събудете се! Достатъчно време ДПС заедно с циганите имаха решаваща роля в определянето на нашите управници! Стига толкова! Писна ни на всички.

Какво става  в "Новото време"? Като че ли стоите малко настрана от политическите битки в момента.

Вие сериозно ли ме питате?! Във Варна имаме фаворит. В Пловдив имаме много силен кандидат - Георги Титюков, който се представя блестящо. В Ямбол и Велико Търново   Христо Дянков и Юлияна Дончева водят жестока битка за кметския стол и общинския съвет.  Във втория град във Варненска област – Провадия, нашият кандидат Тихомир Александров също е фаворит. В над 60 общини представяме нашите идеи за местното самоуправление. Вярно е, че след оттеглянето на Кошлуков от лидерския пост нямаме толкова изявено присъствие в медийното пространство. Истината е, че той е най-харизматичният и обичан политик от "Новото време", но при нас има много силни личности, които биха се справили с предизвикателството да водят партията в тази тежка политическа ситуация. Сега просто работим здраво по места. Ще видим кой какво е свършил след изборите. Бъдещето на партията и изборът на типа лидер ще зависят много от това какво доверие ще спечелим в неделя.