Изнасилвачи на непълнолетно момиче остават в ареста
Изнасилвачи на непълнолетно момиче остават в ареста / netinfo
Апелативният съд потвърди ареста на петимата младежи, обвинени в груповото изнасилване на 16-годишно момиче, станало на 11-ти този месец.

Иван Д. Иванов/22 год./ и Димитър Р. Димитров/24год./ от Варна, Недялко Д. Добрев/23год./, Ивайло Ж. Великов/24год/ и Дамян Н. Иванов/25год/ от Вълчи дол са с първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд от 16 февруари, след като бяха привлечени като обвиняеми за групово изнасилване на непълнолетно момиче. Престъплението е особено тежък случай и е извършено с употреба на сила и заплахи.

Въззивният съд определи като правилна и законосъобразна мярката, наложена от първоинстанционния съд. Макар и на първоначален етап от разследването, вече са събрани достатъчно доказателства, които уличават петимата в извършване на престъплението.

Девойката е била отвлечена с автомобил от района на с. Червенци. Насилниците многократно са местили 16-годишното момиче на различни безлюдни места, за да блудстват с нея и да я изнасилват. Наказанието за това деяние е лишаване от свобода от 10 до 20 години, което дава основание на съда да направи извод, че обвиняемите могат да се укрият, или да извършат друго престъпление. Двама от извършителите на деянието - Недялко и Димитър са били задържани на границата при опит да напуснат страната през ГКПП Кулата.

Определението на Апелативен съд Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.