/ Dariknews.bg, архив

Лека кола "Ленд Роувър" се преобърна при пътен инцидент на магистрала "Черно море" вчера следобед, съобщиха от варненската полиция.
 
Катастрофата станала към 14.30 ч. в платното в посока Варна. 27-годишният водач на лека кола "Фолксваген" от Рудозем се движел в лявата лента зад "Ленд Роувър"-а, предприел маневра за изпреварване и навлязъл в дясната лента, след което отново предприел маневра за връщане вляво.
 
При последното действие ударил със задната част на колата движещия се вече зад него "Ленд Роувър". Водачът на джипа загубил контрол над машината и тя се обърнала в крайпътна канавка.
 
Пострадали са двама души, пътуващи в обърналия се автомобил. Жена на 48 г. от София е получила фрактура на раменна кост, а мъж на 57 години (френски гражданин) е получил контузни наранявания. Двамата са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.
 
По случая има образувано досъдебно производство.

Кола падна от мост край Варна, има загинал

 
Кола се преобърна и при инцидент на другата магистрала край Варна - "Хемус". Катастрофата станала снощи около 20.30 ч. в района на Провадия, в платното в посока Шумен. 48-годишен водач на лека кола "Дачия", румънски турист, поради движение с несъобразена скорост, загубил контрол над автомобила, блъснал се в мантинелата вдясно и се обърнал странично.
 
Вследствие на инцидента са пострадали водачът на автомобила и двама негови спътници - 54-годишна жена и непълнолетно момиче. Тримата са получили контузни наранявания, прегледани са на място и освободени, без сериозни травми.