Джаз и ритъм край морето
Джаз и ритъм край морето / netinfo

С музикален спектакъл на открито „Реверберации 2”, школата по изкуства „Дедал“ -Варна ще закрие лятната си програма за обучение по ударни инструменти. На 13 септември от 18.30 ч., пространството около яхт-клуб „Кап. Георги Георгиев“ отново ще съчетае шума на морските вълни с джаз импровизации и екзотични ритми.

На плочата край Морска гара Варна малки и големи музиканти от перкусионната школа на „Дедал“ ще свирят заедно за удоволствие и ще предложат на публиката нова серия джаз и авторски творби. Концертът ще прерасне в „Джем сешън“. Сцената ще бъде отворена за всички, които искат да посвирят заедно с музикантите.

Началото на летните курсове по перкусии беше дадено на 1 юли. През ваканцията възпитаниците на школата изучаваха ритмични групи от различни части на света, изследваха взаимодействието между ритъм и цвят, овладяваха тънкостите при свирене в дует, трио или ансамбъл, имаха възможност да се запознаят с екзотични ударни музикални инструменти от Бразилия, Африка и Индия, както и да посвирят на тях.

През новата учебна година редовните заниманията в школата по ударни инструменти ще продължат в 2 възрастови групи – от 8 до 14 г. и от 15 до 25 години. Обявени са общо 20 места. Записванията за перкусионните курсове, както и за всички останали школи в „Дедал“,започват от днес и ще продължат до 20 септември включително.

Арт-проектът „Реверберации" на школа „Дедал" се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна и програмата „Младежки проекти 2014" и е в подкрепа на кандидатурата
на Варна за европейска младежка столица през 2017 г.
.