Черно море Тича загуби от Берое във Варна
Черно море Тича загуби от Берое във Варна / Добри Атанасов

"Черно море Тича" - "Берое" 63:86 /21:26,18:20, 19:22, 5:18/

"Черно море Тича" допусна шеста загуба в надпреварата на НБЛ. Пред собствена публика домакините отстъпиха на "Берое" с 63:86. В игра за "Черно море Тича" в мача се появиха дълго лекувалите контузии Веселин Георгиев и Филип Дедийер.За домакините срещата започнаха Станислав Цонков, Филип Дедийер, Деян Карамфилов, Мърджан Мъркович и Венелин Христов. "Берое" стартира двубоя с Пламен Алексиев, Степан Тесия, Омари Гудул, Тихомир Желев и Шейн Гибсън.
След равностойно начало на срещата и две равенства тимът на "Черно море Тича" успя да поведе с 8:4. "Берое" веднага отвърна и успя да поведе, като с тройка на Тихомир Желев и кош и наказателен удар на Степна Тесия поведе с 18:10. Гостите спечелиха първата четвърт с 26:21. През втората четвърт играта бе оспорвана, независимо че "Берое" на два пъти повеждаше с 10 точки при 31:21 и 34:24. Независимо от усилията и желанието на домакините да успеят да изравнят, на полувремето "Берое" водеше със 7 точки при 46:39. След почивката гостите показаха по-добра игра и поведоха с 10 точки през третата част, като авансът им се запази и преди началото на последната четвърт. Домакините показаха много слаба игра през последната част, което позволи на отбора на "Берое" да продължи да трупа преднина и да спечели безпроблемно срещата с 86:63.
Домакините спечелиха 32 борби в срещата срещу 29 за гостите. Отборът на "Черно море Тича" успя да вкара 6 тройки от 22 опита, докато "Берое" реализира 10 тройки от 18 опита.

 

Спас Натов, треньор на „Черно море Тича”:  „Бяхме плахи днес. Не бяхме агресивни срещу добрата защита на противника. Това ни ндонесе доста проблеми. Аз повече се притеснявах от защитата ни, от борбата под кошовете, но там се справихме, даже имахме повече борби. Имахме проблеми в нападението и много допуснати грешки и съответно лесни точки за противника”.