350 специалисти нищят проблемите на енергетиката край Варна
350 специалисти нищят проблемите на енергетиката край Варна / netinfo

С кръгла маса на тема "Хармонизиране на техническите изисквания за присъединяване на разпределителни източници на електроенергия към електрическата мрежа" от 10 часа продължава енергийният форум край Варна. Програмата на втория ден на форума предвижда още обсъждане на темата топло-ядрена енергетика, топло- и газоснабдяване, както и посещение на когенераторните инсталации на "Далкия Варна".

Домакин на дискусиите е Международният дом на учените в курорта "Светите Константин и Елена". Участие вземат 350 специалисти, сред които 60 чуждестранни. По време на форума ще бъдат изнесени 78 доклада, 66 от които от родни специалисти.

Организатори са Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/, Агенцията по енергийна ефективност при МИЕ, Националната електрическа компания, Министерството на околната среда и водите, Техническият университет в София, Научно-техническият съюз на енергетиците в България.

По време на форума ще бъдат обсъдени въпроси като: стратегически и структурни проблеми на енергетиката; прогнозиране и оценка на риска; ново строителство и модернизация на централи; газоснабдяване; проблеми по опазване на околната средал; водородна енергия и др.