13 двойки от Варна си казват ДА! днес
13 двойки от Варна си казват ДА! днес / netinfo

13 двойки влюбени гълъбчета от Варна ще си кажат „да” точно в деня, познат като празник на захласнатите един по друг. Броят на хората, които се вричат в ритуалната зала се увеличава не само на 14 февруари. Все повече са младите, които решават „да се вземат, щом се обичат”. Традицията пак е на мода, стана ясно от Весела Великова, началник на отдел “Радостна дейност” в обредния дом на Варна.

Граждански брак можете да сключите по класическа процедура, а ако традицията наистина ви е на сърце, обстановката може да стане битова с участие на фолклорен ансамбъл.

През последните две години младоженците в морската столица все по-често прибягват до услугите на така наречените „сватбени агенти”, твърди Валя Матеева от агенцията за сватби и партита „Акцент”.

80 лева ще ви струва вричането в ритуалната зала, с ансамбъл, в делничен ден. Ако изберете събота или неделя обаче цената с фолклорния състав, варира от 140 до 380 лева в зависимост от часа на бракосъчетанието. В случай, че нямате нужда от танцовите изпълнения и се спрете на класическа програма, ще трябва да заделите между 120 и 260 лева. Прибегнете ли до знанията и на сватбена агенция, стойността на голямото „ДА!” скача още.

Повече можете да чуете в звуковия файл!