/ iStock/Getty Images
Все още се осъществява наблюдение от служители на Държавно горско стопанство-Омуртаг на участъка в горски масив в землището на антоновското село Свирчово.

Както съобщи, на 6 ноември там възникна низов пожар, в гасенето на който две денонощия се включиха огнеборци, горски служители и доброволци. 

Мащабният горски пожар в Антоновско е овладян

Говорителят на Областната дирекция на МВР Ани Кръстева допълни, че снощи около 22:30 часа е сигнализирано за пожар в сухи треви, като огънят е тръгнал от тлеещи дървета и дънери.

На мястото са пристигнали по един екип на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Антоново и в Омуртаг. Пожарът, който е обхванало около 15 декара сухи треви, своевременно е бил погасен. Спасена е около 150 декара смесена гора. В района продължава да се осъществява наблюдение. 

От Дирекцията  допълват, че за денонощието екипи на Районните пожарни служби в Търговище и в Попово са погасили без преки материални загуби два пожара в сухи треви поради небрежност при боравене с открит огън - в близост до борова гора в търговищкото село Вардун, и в поповското село Ломци.
БТА