Възможност за студенти за работа в Германия
Възможност за студенти за работа в Германия / DarikNews.bg

Във връзка с ежегодното посредничество за лятна ваканционна заетост в Германия на студенти от български висши учебни заведения от Бюрото по труда в Стара Загора информират за възможностите за ваканционна заетост. Общо 200 български студенти могат да заминат да работят през лятото на 2013 година в Германия.

Дирекция „Бюро по труда" - Стара Загора организира набирането на кандидати при следните условия за кандидатстване и процедура за посредничество:
1. Кандидатите трябва да отговарят на следните условия:
1.1 да са на възраст от 18 до 35 години;
1.2 да са редовни студенти;
1.3 да не са последен курс на семестриално обучение;
1.4 да имат добри до много добри познания по немски език /най- малко 3 години занимания по немски/
1.5 да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.
2. Кандидатите следва да представят следните документи:
2.1 Молба /свободен текст/ на български език. В същата трябва да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция /задължително се посочват точните начална и крайна дата/, както и че притежават необходимите средства за финансиране заминаването си за Германия.
2.2 Уверение от висшето училище, че лицето е редовен студент и не е последен курс на обучение.
Няма да се приемат уверения, в които данните за курса и семестъра на следване са посочени с римски цифри. Изисква в уверението изрично да е посочено, че лицето не е последен курс на семестриално обучение.

Краен срок за приемане на документи: 21.12.2012 г.

Познанията по немски език се проверяват от квалифициран филолог, като кандидатите се класират според степента на владеене на езика. Краен срок за провеждане на изпита: 04.01.2012г.

За студенти от Стара Загора документи се приемат в сградата на ул. «Стефан Караджа» №8, стая 102