Всяко кметство с компютър
Всяко кметство с компютър / netinfo
Община Стара Загора предвижда ремонт на кметства, читалища и здравни служби. За целта са предвидени 120 хиляди лева, а за ремонт на пътища и тротоари – 875 хиляди лева. Това съобщи инженер Митьо Славов, директор на Дирекция “Строителство и инвестиции”.

В Старозагорска община има около 50 населени места. До края на годината всяко едно кметство ще бъде снабдено с компютърна конфигурация и интернет достъп за по-лесно осъществяване на дейността по Закона за адресната регистрация, както и за улесняване при издаването на удостоверителни документи. Това каза секретарят на общината Николина Горова.

В лошо състояние е и знаковото стопанство. Липсват указателни и предупредителни табели, голяма част от които ще бъдат възстановени до края на месец септември.

От общинска администрация констатират, че приходите от събраните за изминалата година данъци за сгради, превозни средства и такса смет са в пъти по-малко от изразходваните пари. ”Това е тема, в която държавата не може да се намеси. Всеки един от нас трябва да декларира имота си по реалната му пазарна стойност”, допълни Николина Горова.