Все повече деца посещават РБ “З.Княжески”
Все повече деца посещават РБ “З.Княжески” / Dariknews.bg/архив

Все по-често деца от старозагорските училища и детски градини посещават Регионална библиотека „Захарий Княжески". Съвместните събития са свързани и с обявената от Библиотеката Кампания „Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече", и с празниците на буквите за първокласниците, и с предстоящия Международен ден на детската книга - 2 април.

На 26 март в Детския отдел четоха и пяха децата от 35-та детска градина и гордите ученици-първокласници на от Второ основно училище „П. Р. Славейков", с ръководител Соня Рачева.

На 28 март от 9:30 и 10:30 часа в библиотеката ще бъдат два втори класа от ІV-то основно училище „Кирил Христов", на 2 април- малчугани от предучилищна подготовка от Второ основно училище „П.Р.Славейков", деца от първи до четвърти клас от Център за настаняване от семеен тип „Малки групови домове". Те ще четат „Мечо Пух" заедно с ученици-доброволци от ГПЧЕ „Ромен Ролан" и ще представят рисунки за конкурса

На 9 и 10 април от 10:00 до 11:30 часа деца от Малки групови домове ще се запознаят с традициите, свързани с Великден и ще подготвят великденска украса. Предстоят още празници, срещи, изложби и концерти на ученици от СОУ „Максим Горки", от Второ основно училище, СОУ „Васил Левски", ІХ-то основно училище, Начално училище „Димитър Благоев".