В понеделник подписват договор за ремонта на още една улица
В понеделник подписват договор за ремонта на още една улица / DarikNews.bg, архив

В понеделник ръководството на общината ще подпише договор с фирма-изпълнител на ремонта на още една от централните улици в града - „Хаджи Димитър Асенов". Това обяви кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

Наскоро от ВиК направиха ремонт на съораженията си по улицата. След това старият нов директор на дружеството Румен Райков обяви, че не са постигнали договорка с общината за асфалтирането на улицата.

„Разбрахме се, че те ще покрият онези участъци, които са ремонтирали, за да не се създават проблеми при движението на автомобилите. Ние от своя страна подготвяме проект, който ще бъде готов до месец. Имаме избрана и фирма изпълнител и в понеделник ще подпишем договор за цялостен ремонт", обясни кметът Живко Тодоров.

Също в понеделник градоначалникът ще подпише договорите с изпълнителите по проект „Създаване на проектна готовност за кандидатстване на община Стара Загора по Оперативна програма регионално развитие за периода 2014-2020 г.", с бенефициент община Стара Загора.

Проектът e на стойност 1,5 млн. лв и предвижда изготвяне на работни инвестиционни проекти за модернизиране на градската среда в Стара Загора за различни обекти. Продължителността му е 18 месеца.