В Казанлък дариха книги за почти 20 000 лева
В Казанлък дариха книги за почти 20 000 лева / Д.Рамналиева

48 115 са посещенията в общинската библиотека „Искра" в Казанлък, регистрирани през миналата година. Това съобщи директорът на културната институция Анна Кожухарова.
Читателите на библиотеката през миналата година са били 8269, като 1549 от тях са деца. Като активни от библиотеката отчитат 2875 читатели.

През миналата година библиотеката в Казанлък е организирала 454 различни културни събития, като повече от половината - 256 са били за широка публика. Поредица от иновативни и атрактивни събития целогодишно превръщаха библиотеката в притегателен център за малки и големи. Според Анна Кожухарова това е показало, че библиотеката е нужна на казанлъчани.

През миналата година казанлъшката библиотека е спечелила участие в няколко различни национални проекти, сред които „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България" и „Глобални библиотеки". Библиотеката е включена и в национален консорциум за проучване на културните ценности и забележителностите в региона.
През изминалата година бюджетът на казанлъшката библиотека е бил със 17 000 лева по-малко от този през 2010 г. Въпреки това от такси културната институция е събрала малко над 8000 лева. Дарените книги за годината са на стойност 19 157 лева.