Ученици участват в конференция „Балканската война и старозагорският регион
Ученици участват в конференция „Балканската война и старозагорският регион / DarikNews.bg, arhiv

Областна ученическа конференция „Балканската война и старозагорският регион" ще се проведе утре, 12 април, от 10 в Регионална библиотека „Захарий Княжески".

Областният управител Недялко Недялков ще поздрави и награди с грамоти всички над 150 участници - ученици и учители от област Стара Загора.

В инициативата на РИО - Стара Загора и партньори, по повод честването на 100 години от Балканската война, ученици от пет общини от областта представиха свои разработки по темата: презентации, рисунки, стихотворения, доклади и др.

На конференцията утре ще бъдат представени подбрани творби, определени от комисия от РИО Стара Загора, Регионалния исторически музей, Община Стара Загора, Тракийско дружество „Одринска епопея" и учител-историк.

Комисията по организация и подбор определи и кои от представените ученически материали ще бъдат включени в електронния формат на конференцията - DVD, което ще се предостави на медии, училища, обществени и културни институции и организации за ползване при честванията на годишнината от Балканската война през есента.