Трима са заместниците на кмета, сред тях - Йордан Николов
Трима са заместниците на кмета, сред тях - Йордан Николов / DarikNews.bg

Трима ще бъдат заместник-кметовете в екипа на Живко Тодоров.

Областният управител Йордан Николов поема общинска собственост и стопанска политика. Инж. Янчо Димитров Калоянов е заместник-кмет по строителство и инвестиции. За образованието и хуманитарните дейности ще отговаря директорът на ГПЧЕ „Ромен Ролан" Иванка Сотирова.

Инж. Янчо Калоянов е завършил ВИАС, специалност „Промишлено и гражданско строителство", профил конструкции. Работил е в системата на СМК, бил е председател на областното представителство на Камарата на строителите. Инж. Калоянов обеща да гарантира повече прозрачност в обществените поръчки и увеличение усвояването на еврофондовете.

„Аз съм тук, защото вярвам в настоящия кмет. Приемам, за да работя неуморно за благото на всички", подчерта Иванка Сотирова, която е директор на Езиковата гимназия от 1996 година.

Все още не е обсъждано кой ще бъде номиниран за областен управител. Това ще стане в близките една-две седмици, обеща кметът и областен координатор на ГЕРБ Живко Тодоров. До назначаването на нов областен управител, аз ще изпълнявам функциите си като губернатор, информира Николов. Той сподели, че приема работата в общинска администрация като предизвикателство. „Ще дам всичко от себе си, за да оправдая доверието на старозагорци, за да променим визията на Община Стара Загора". Николов е старозагорски областен управител от 2009 година.

Освен Йордан Николов, другите двама заместници в екипа на кмета Живко Тодоров не са членове на ГЕРБ.

„Обещахме да има сериозен и надпартиен екип, който да работи. Хората, които номинирах са именно такива", каза кметът Живко Тодоров. Част от функциите на четвъртия заместник-кмет по транспорт, обществен ред и екология ще бъдат прехвърлени като отговорности на другите ресорни заместници. В следващите дни ще бъде обявен конкурс за секретар на администрацията.

„Самоцелни съкращения няма да има", обеща кметът Тодоров.