Събират средства за Дома за възрастни хора на Старозагорските бани
Събират средства за Дома за възрастни хора на Старозагорските бани / Инер Уил Клуб-Стара Загора

Благотворително парти ще събира тази вечер средства за подпомагане на обитателите на Дома за възрастни хора на Старозагорските минерални бани. Проявата е по случай 13-я рожден ден на Инер Уил Клуб - Стара Загора. Поканените на събитието гости ще се включат и в търг за предмети, изработени от деца със специални образователни потребности.

Инер Уил Клуб е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ООН. Основана е през 1924 г. в Манчестър, Великобритания. В България в момента съществуват 20 структури в 19 града.

В Инер Уил клуб-Стара Загора членуват 19 старозагорки. Председател на организацията в момента е Елеонора Червенкова. От 1 юли тя ще бъде заменена от Светла Апостолова. По същото време председателството на Дистрикт 248 България ще поеме старозагорката Светлана Шопова.

Сред другите инициативи на Инер Уил Клуб са осигуряването на стипендии за талантливи деца в неравностойно положение, връчването на годишна награда на изявени участници в Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче", дарения за социални домове за деца.

Преди седмици членовете на клуба са се включили и в кампанията за набиране на средства за лечението на Мадлена Стоилова, която е в състояние на будна кома след направена спешна мозъчна операция.