Светлоотразителни мечета получиха малчугани от старозагорска детска градина
Светлоотразителни мечета получиха малчугани от старозагорска детска градина / Организатори

С песни и игри, малчуганите от Целодневна детска градина №3 „Ян Бибиян" в Стара Загора представиха знанията си за правилата за движение по пътищата. Те спретнаха пъстър празник под надслов „Аз съм бъдещето. Пази ме!", заедно с ВрИД директор Андреана Танева, педагозите от заведението и едноименното сдружение, създадено в памет на малкия Паоло, който също бе част от „Ян Бибиян". Чрез забавен подход, достъпен за най-малките пешеходци, бе поднесен урок за светофара, пешеходната пътека - зебра, регулировчика и участниците в движението. Близо два часа Бибиянците се надпреварваха кой познава по-добре правилата и знаците на пътя.

Децата дариха много усмивки на гостите си Николай Диков и Милена Желева от СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!", а те от своя страна им подариха светлоотразителни мечета, които родителите могат да закачат на видимо място по раничките и дрехите на децата. За още по-интересни часове по безопасност на движението, педагозите от детското заведение получиха светлоотразителни жилетки и килим, върху който е изобразено оживено кръстовище.

В края на тържеството в небето полетяха балони, носещи послания за спазване на правилата за движение по пътищата.
Малчуганите от групата на Паоло пуснаха своите балони от детската площадка, до която е посадена роза, в памет на момченцето.