Строителната програма на Казанлък се изпълнява по график
Строителната програма на Казанлък се изпълнява по график / Община Казанлък

Строителната програма на Община Казанлък се изпълнява по график в населените места
На работна среща кметът на общината и кметовете на населени места обсъдиха актуални въпроси

Кметът Галина Стоянова проведе кметски полуден с кметовете на населени места на територията на общината. Присъстваха още заместник-кметовете Петър Косев и Даниела Коева, директорът на Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата" Николай Чалъков и представители на РУ „Полиция" - Казанлък.

Дневният ред включваше актуални въпроси, свързани с населените места. Съгласно строителната програма на Община Казанлък за 2013 година, бе представен график на ремонтите и асфалтирането на улици в 19-те населени места, които ще приключат в кратки срокове преди началото на ноември, която вече се изпълнява в с. Бузовград, с. Копринка и с. Средногорово.

Въпросите, свързани с опазването на селскостопанската продукция от набезите на недобросъвестни хора, осигуряване спокойствието и сигурността на гражданите и ограничаване на силната музика, идваща от ромския квартал, за която гражданите сигнализират, бяха обсъдени съвместно с представителите на РУ „Полиция" - Казанлък.

Инициираната от Общината и приета с Решение № 571 от 18.04.2013 г. на Общински съвет-Казанлък Наредба № 3 за охрана и опазване на земеделските имоти и селскостопанската продукция в Община Казанлък, вече дава своите положителни резултати.

Съгласно Наредба № 3, който превозва или съхранява селскостопанска продукция без да е производител и не представи документ за произход, се наказва с глоба до 500 лв., продукцията се изземва и се предава с протокол на Община Казанлък. До този момент по тази наредба са иззети 1880 кг зелени орехи и са съставени 85 акта. В момента текат проверки на регистрираните приемателни пунктове за селскостопанска продукция. Ако се установи съществуването на нерегламентирани пунктове, продукцията бива изземвана и се налага глоба до 300 лв.

По отношение на бездомните кучета, Община Казанлък възнамерява да започне акция по безплатно чипиране на домашните любимци. Чипирането е задължително за всички домашни кучета, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Наредба № 7 на Общински съвет-Казанлък, но е непосилно за гражданите, тъй като чип заедно с поставянето струва 30 лв. Оценявайки невъзможността на гражданите да направят чипирането, Общината ще проведе кампания за тяхното безплатно поставяне, като всички собственици на чипирани кучета ще бъдат освободени от такса за първата година от поставяне на чипа. Община Казанлък периодично ще закупува чипове на едро, което ще свали цената им, от постъпилите средства в бюджета от таксата за домашни кучета.

Към момента има регистрирани 108 домашни кучета и събраната сума от внесените такси в данъчна дирекция е нищожна.