Стартираха инициативите в подкрепа на Митко
Стартираха инициативите в подкрепа на Митко / DarikNews.bg

Днес стартира първата от серията благотворителни инициативи, посветени на 9-годишния Димитър Енев от Стара Загора. В социалната мрежа започна онлайн търг на книги, средствата, от които ще бъдат дарени за лечението на момчето в Израел.

Организатори на търга са групата „Пътуващите книги..., Антикварна книжарница Стара Загора и Книголандия.

В търга може да участва всеки желаещ като има възможност не само да наддава за предложени книги, но и да предостави книга/и за инициативата и сам да ги качи в събитието.

Първоначалната цена се определя от собственика на книгата като тя трябва да е възможно най-ниска спрямо продажната в книжарници и търговски платформи, за да има смисъл да се играе за съответното произведение Минималната сума за наддаване е 1,00 лв.

Всички условия за участие в търга са публикувани в страницата на събитието в социалната мрежа. Останалите инициативи ще бъдат обявени поетапно като всички те ще бъдат обединени под името „Месец на Митко".

Припомняме, че за набирането на средства за лечението на детето има открита и дарителска сметка. Семейството вече е осигурило по-голяма част от сумата, необходимата сума е 17 000 евро.