Старозагорска област скоро ще бъде представена и в глобалната мрежа
Старозагорска област скоро ще бъде представена и в глобалната мрежа / netinfo

Старозагорска област има изключително интересно географско разположение. Това е благоприятно условие за привличане на туристи с различни интереси, заяви директорът на Рeгионалния исторически музей Светла Димитрова.

Заедно с директора  на Музей”Искра” в Казанлък д-р  Косьо Зарев  и магистъра Росица Охридска-Олсун  тя участва в работна група по ситуиране на видовете туризъм, които могат да бъдат развивани  на територията на Старозагорска област.Сред тях са бизнес и спа туризмът, културният, археологическият и религиозният.

Според Светла Димитрова това,  което липсва на Старозагорска област   е туристически информационен портал, който да ни  представя в глобалната мрежа.

"През последните няколко месеца разработихме информационна архитектура и определихме функционалните изисквания на този портал.Преди да се заемем с него обаче, имаме за цел да съберем  дигитална база данни, която  да представя състоянието на видовете  туризъм, които искаме да разработваме в областта, каза още Светла Димитрова.

Директорът на Регионалният исторически музей  Светла Димитрова присъства на заседание на  Областния консултативен съвет по туризъм.