Старозагорци: Берое работи за бъдещето на българския футбол
Старозагорци: Берое работи за бъдещето на българския футбол / Gong.bg

В четвъртък два от четирите ни представители в Европейските клубни турнири - Берое и Литекс, започват участието си в Лига Европа. Същевременно състоянието на родните грандове у нас ЦСКА и Левски не е никак розово, особено това на „армейците".

Преди старта на футболния сезон у нас, в анкета за Дарик, потърсихме мнението на старозагорци за положението в българския футбол, какво е неговото бъдеще и предстоящите двубои на Берое в Европа.

Повечето от интервюираните бяха на мнение, че в момента футболът у нас е в много лошо състояние и споделиха, че се интересуват главно от мачовете на силните европейски отбори. Една от причините, според тях е кризата в отбори като ЦСКА, Локомотив (София) и Левски, които са с големи финансови проболеми, a първите два отбора бяха изхвърлени от елита. Анкетираните старозагорци обаче не пропускат двубои на Лудогорец в Шампионска лига, тъй като разградчани показват много силни игри и стават интересни мачове.

Друга причина за кризата в българския футбол е отношението на собствениците на отборите, които в много случаи си правят мръсно един на друг, вместо да развиват собствените си тимове. „Собствениците трябва да развият юношеския футбол. Това е единственият шанс за светлото бъдеще на футбола. Вместо чуждецни, отборите трябва да налагат собствени кадри от школата" , категоричен беше анкетиран фен на най-популярната игра. За пример той даде развитието на футбола в САЩ, където е живял 11 години. „Там дават милиони за детския футбол. Много добре се работи например в Стара Загора, където се правят страхотни бази за подрастващите беройци и могат в отлични условия да тренират любимия си спорт".

Единни обаче бяха в мнението си анкетираните старозагорци, че ще подкрепят местния Берое в мачовете му в Лига Европа.

По информация на Gong.bg футболистите на Берое получиха половин ден почивка и тази сутрин направиха разходка из Клайпеда. Играчите на Петър Хубчев разгледаха старата част на литовския град, като имаха възможността също да направят и задължителния шопинг тур.

Утре Берое излиза в първия си официален мач за сезона срещу местния Атлантас в Лига Европа. Тази вечер от 19 часа е официалната тренировка преди двубоя.

Наставникът на българския тим Петър Хубчев няма да говори на пресконференция преди сблъсъка от предварителния кръг на Лига Европа.

Мачът между Атлантас и Берое, който е утре, може да проследите минута по минута в Gong.bg, както и ефира на Дарик радио.