Стара Загора-единствената община с четири награди на НСОРБ
Стара Загора-единствената община с четири награди на НСОРБ / DarikNews.bg

Аз съм горда е щастлива, че с тази награда допринасям за издигане авторитета на община Стара Загора. Това сподели Мария Жекова, която бе удостоена с Годишната награда на Националното сдружение на общините в Република България „Дарител на годината ‘2016". Сестрата на покойния проф. Петър Жеков дари на Община Стара Загора наследствен недвижим имот в центъра на града, на стойност над 1 млн лв, който да бъде превърнат в Културен център за талантливи деца.

Надявам се община Стара Загора да бъде винаги първа, да работим заедно, защото обединението прави силата, сподели още Мария Жекова и изрази надежда дарената сграда да отвори врати за младите таланти след две години.В момента се прави обследване на сградата, предстои да се изготви техническо задание, информира зам.-кметът Красимира Чахова по време на връчването на наградите на НСОРБ.

Пълна подкрепа от членовете на Управителния съвет на сдружението получила номинацията на главния финансист на общината Цанка Ганева, обяви председателят на Общинския съвет Емил Христов. Директорът на дирекция „Финанси" в старозагорската община е и първият носител на това отличие още през 2010 г. Тази година тя бе удостоена и с наградата на НСОРБ „Общински Финансист- новатор" за приложен иновативен метод за възстановяване на ДДС по общинските водни проекти.

Призът за „Община реформатор" за значим принос към дейността на НСОРБ получи председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов.

Награда получи и СНЦ „Свят без граници", като отличието е присъдено за реализираните съвместни проекти с общината на стойност 3 млн лева.

Четири от годишните награди на НСОРБ са в Стара Загора. Това е голямо признание за развитието на общината, значима национална оценка за отговорната работа в административното управление и за сътрудничеството с партньорските структури, е мнението и на зам.-кмета Иванка Сотирова.