Среща със старозагорския писател Евгени Черепов
Среща със старозагорския писател Евгени Черепов / СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“

Младият и талантлив писател Евгени Черепов ще се срещне със старозагорци на 28 декември от 18.30 часа.

Авторът ще прочете два нови свои, още непубликувани разказа, както и откъс от дебютния си роман „Добавено лято", информират на сайта си http://knigiteni.info/ на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора".

Евгени Черепов е роден на 29.07.1981 г. в Стара Загора. Завършил е семестриално строително инженерство. Публикувал е разкази в сп. „КапиталLight", „GRANTA", „Страница", „Мъжът" и „LiterNet", във в. „Литературен вестник", „Литературен глас" и„Сега", както и в литературния сайт „ЛитКлуб". Номиниран е в раздел Проза на конкурса за дебютиращи автори (LiterNet, 2006). Автор е на романа „Добавено лято" (2012). Романът е номиниран за националната литературна награда „Елиас Канети", както и за дебютна проза на конкурса „Южна пролет".
В момента изучава българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски". Преподава литература на шестокласници от ОУ „Георги Кирков", град Казанлък.

Срещата ще се проведе в новото помещение на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора", което се намира на адрес - ул. Кольо Ганчев 62-64, ет.2.