Случаят Люцканов-тема на съвещание в МО
Случаят Люцканов-тема на съвещание в МО / netinfo

Днес / понеделник/ в Министерството на отбраната се свиква специално съвещание за предизвикване на проверки,  относно различни публикации и сигнали за  подкупи. Това съобщи в Казанлък министърът на отбраната Веселин Близнаков. След заседанието ще се разпоредят и проверки от Инспектората в армията за сигнали, подкупи и друга корупционна дейност във войската.

Повод за съвещанието при  министъра е случаят “Люцканов”, при който преди две седмици подполковник Наско Люцканов от казанлъшката бригада бе уличен във вземането на подкуп от кадрови войник.

Самият Близнаков уточни, че до него няма постъпили сигнали за вземане на пари.

Специален доклад за случая е подготвен и от Генералния щаб на БА, съобщи в Казанлък вицеадмирал Емил Люцканов, зам.шеф на Генщаба.

Пред журналисти министър Близнаков уточни, че “ не знае дали ще се окаже вярно обвинението за взет подкуп срещу Люцканов, но ако се докаже,  ще е безкомпромисен и офицерът ще бъде уволнен.". 

  Помолен да коментира тезата на обвинения подполковник, че случилото се с него е “постановка”, министърът заяви:

 “ Някои хора бягат преди вятъра, когато са склонни към престъпления и предварително си подготвят алиби”, но уточни, че не знае дали случаят е такъв.