С Открито писмо бивша свекърва брани  бившата си снаха
С Открито писмо бивша свекърва брани бившата си снаха / ПРЕС ТВ-архив


Отворено писмо от гражданката Мария Илчева от град Чепеларе е публикувано на официалния сайт на Общинския съвет на Казанлък. То е адресирано до кмета на Казанлък и до Председателя на Общинския съвет.

Писмото е във връзка с проблема около назначаването на кметски наместник в казанлъшкото село Голямо Дряново и излъчено предаване по темата по телевизия СКАТ.

Проблемът, довел и до напрежение в селото, бе породен от решение на местния парламент на Казанлък за назначаването на Здравка Илчева за кметски наместник на Голямо Дряново, въпреки ясно изразеното нежелание на съселяните й да я приемат за такава и настояването им на поста да остане досегашния титуляр Никола Камбуров. Последният е бил кмет и кметски наместник на Голямо Дряново в продължение на 17 години. В момента е 67 годишен военен пенсионер.

Решението на Общинския съвет за назначаването на Здравка Илчева на поста не се прие от голямодряновци и те обжалваха това в Административен съд -Стара Загора. По въпроса обаче все още няма решение.
От публикуваното Отворено писмо става ясно, че Мария Илчева е бивша свекърва на нежеланата кметска наместничка на село Голямо Дряново- Здравка.
„ Здравка Илчева е един скромен млад човек, пълен с енергия и амбиции за доброто на хората. С течение на времето ще се докаже и думите ми ще бъдат потвърдени с делата й. Уверявам ви! Тя не парадира с думи, като г-н Камбуров, какво е направил , като направи цирк по телевизията- само мечката липсваше", пише бившата свекърва в подкрепа на бившата си снаха.
В писмото си Илчева- старша адмирира усилията на кмета на Казанлък и на Председателя на Съвета да подкрепят младите и възможността те да се изявяват на различни постове. В същото време тя призовава и бившия вече кметски наместник на Голямо Дряново- Никола Камбуров да „си признае, че инициатор за църквата е г-н Нено Вутев- баща на Здравка Илчева и още много други придобивки за селото са с помощта му...... Заслуги за това имат и други хора, които въобще не иска да спомене- той е главният герой за всичко. Затова ви моля, дайте възможност и Вашата подкрепа на Илчева, за да се докаже, тъй като никой не се е родил научен. Без да я обременяват психически," пише в писмото си бившата свекърва на Здравка Илчева.
В него тя призовава кмета на Казанлък и председателя на общинския съвет да не слушат електората на бившия вече кметски наместник Камбуров.
„Вие сте интелигентни и образовани хора, не допускайте едни манипулатори да ви учат и нареждат как да си вършите работата" се казва още в писмото .

Гражданката Мария Илчева моли Откритото й писмо да бъде прочетено пред Общинския съвет на Казанлък, „ за да разберат присъстващите колко е добра Здравка Илчева и какво може, щом бившата й свекърва се застъпва за нея. Моето семейство и учениците, които е учила в Чепеларе и до днес сме с най- топли и искрени чувства" , пише още бившата свекърва.
Тя пожелава на бившата си снаха попътен вятър, да дерзай,, за да докаже на опонента си ,че не е прав, на управата на община Казанлък - здраве и просперитет.
Пълният текст на писмото може да бъде открит на адрес: http://obs.kazanlak.bg/

На сайта на Общинския съвет на Казанлък  не са публикувани декларациите  и писмата до местния парламент, адресирани  от жителите на Голямо Дряново, в подкрепа на  бившия вече кметски наместник Никола Камбуров.