Руска делегация гостува в Стара Загора и Павел баня
Руска делегация гостува в Стара Загора и Павел баня / Областна администрация

40 руснаци от побратимения на Павел баня град Лиски са гости на празника на розата и минералната вода в Павел баня. Делегация, водена от Раиса Фурцова - зам. кмет на гр. Лиски, област Воронеж-Русия, Елена Хицова и Анатолий Болотцев се срещна и с областния управител Недялко Недялков.

На срещата в областна администрация участваха и кметът на община Павел баня Станимир Радевски, председателят на Общински съвет Недка Кавръкова и зам.-кметът Милена Паунова. С тях беше и новоизбраната Царица Роза - Павел баня 2012 - Камелия Милушева.

Областният управител запозна гостите от Русия с икономическите и културни особености на областта, като сподели, че открива много сходни характеристики между област Воронеж и област Стара Загора.

Зам.-кметът на Лиски Раиса Фурцова информира, че във Воронежка област е развито животновъдството и се отглеждат изключително много селскостопански култури. Областта, с над 2 млн. и 300 хил. жители, произвежда близо 20 % от месото в Руската федерация. Много развит е строителният бранш и промишлеността.

„Вашата природа е музей, областта ви е изключително красива, а хората много трудолюбиви и гостоприемни", заяви г-жа Фурцова, като изрази желание сътрудничеството между двата района да се разширява за вбъдеще.

От своя страна областният управител сподели, че община Павел баня е едно изключително място за туризъм и почивка, а дните, посветени на празника на розата и минералната вода събират стотици хора от страната и чужбина, любители на българската музика, фолклор и обичаи.

Дружбата между красивата община и Лиски започва през 2002 година, когато се подписва меморандум за културно сътрудничество, сподели кметът на община Павел баня.