Японски оркестър за празника на Арсенал
Японски оркестър за празника на Арсенал / Община Казанлък

 

Ако има приз за най- социално предприятие, то той следва да се присъди на „Арсенал" за неговата социална ангажираност и отношение към работещите.
Това каза в приветствието си по случай днешния празник на най- голямото по численост предприятие в страната „ Арсенал", кметът на община Казанлък Галина Стоянова.
Днешният ден е празничен за казанлъшката оръжейница- отбелязват се 135 години от създаването й.


В словото си тя припомни социалните придобивки, които ползват близо 5-те хиляди ангажирани във фирмата: детска градина, здравно заведение, футболен клуб и детска школа, поддръжка на собствен ансамбъл.
Кметът апелира към арсеналци и жителите на града да оценяват оказваните жестове и възможностите, които „Арсенал" предоставя.
Стоянова изрази удовлетворение и от доброто партньорство между общинското ръководство и управата на фирмата, както и от подкрепата при вземането на важните за общината решения, от страна на групата общински съветници, част от екипа на „Арсенал" - Експерти за Казанлък.

 

„Много е важен вашият труд- качествен и количествен, който е извел „Арсенал" до световно известна марка, и който продължава да го нарежда сред водещите производители в света," каза в обръщението си към арсеналци изп. директор на фирмата Николай Ибушев. Той увери колектива на фирмата, че въпреки сериозната криза, работата ще продължава.


Поздравителни адреси по повод голямата годишнина на „Арсенал" изпратиха Н.Пр. посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми и областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.


Студеното време не уплаши арсеналци и гостите на фирмата, изгледали с интерес продължилият близо 3 часа празничен концерт на открито. В концерта участваха певицата Тони Димитрова, ансамбъл „Арсенал" ,трио „ Тримата тенори", танцьорите от клуб „Роза" , както и индивидуални изпълнители.
Специален жест на благодарност и приятелство бе и мини-концертът на група музиканти от побратимения на Казанлък японски град Фукуяма. Изпълнителите свириха на традиционните японски инструменти кото и шакухачи.
Тази вечер в залата на ДК „Арсенал" те ще изнесат и специален концерт, в рамките на Дните на японската култура в България.
Казанлък е един от малкото градове, в който японските музиканти правят подобен жест.