Първа номинация за добротворство
Първа номинация за добротворство / организатори

Александър Павлов от Стара Загора е първият номиниран в кампанията на Сдружение "Самарянин" в търсене на добротворци. Мъжът е предложен заради инициативността му в набиране на средства за пострадалите от Хаити и бедстващите от наводненията българи. Предложението е направено от Зорница Антонова от Казанлък.

Номинацията стана известна на откриването на втората кампания "Имам приятел-добър самарянин". Тази година тя ще премине под мотото "Доброто не пада по-далеч от дървто". В залата на Регионалната библиотека "Захарий Княжески", пред организаторите и партньорите на инициативата, за първи път бе изпълнена песента, написана специално за добрите хора. Тя е дело на композитора Валери Костов, а текстът е на Пламен Бочев. "Идеята се роди след връчването на миналогодишната награда за добър самарянин", сподели певицата Ваня Костова, която изпя песента заедно със сина си Боян Михайлов.

"През огън минават добри самаряни" е фраза от песента, която авторите са посветили на първия носител на годишната награда за добротворство Стефан Стойчев от Чирпан. "Около нас има много творци на доброто. Нека отворим душите си за тях ", призова зам.-кметът Иванка Сотирова, която връчи поздравителен адрес от кмета Живко Тодоров.

Номинации за кампанията "Имам приятел-добър самарянин "се приемат до 6 ноември на адреса на сдружение "Самаряни" в Стара Загора или по електронен път. Победителят ще бъде определен от обществен инициативен комитет и ще стане известен на 14 декември. Автор на статуетката, която ще бъде присъдена за втори път, е Иван Костов.

Проявата е подкрепена от общините Стара Загора и Казанлък, областния съвет на БЧК-Стара Загора, ОДФ, Регионален исторически музей, Държавна опера и Регионалната библиотека „Захарий Княжески". И тази година Дарик радио Стара Загора е медиен партньор

Първата годишна награда "Добрият самарянин", която получи значима обществена и медийна подкрепа, бе присъдена на спасителя от Автомагистрала „Тракия" Стефан Стойчев. Той беше първият, който помогна на пострадалите при зверската катастрофа , станала на 15 юни 2011 година, при която загинаха 8 души и 9 бяха ранени. Рискувайки живота си, Стефан помогна на част от пострадалите. Спасителят от Чирпан стана и Мъж на годината в класацията на Дарик радио.