Приключи проектът за обучение на служителите в Областна администрация
Приключи проектът за обучение на служителите в Областна администрация / Областна администрация

Приключи обучението на служители на Областна администрация - Стара Загора, което се осъществяваше по проект „Чрез обучение към компетентност и ефективност". Той бе изпълнен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата му стойност е в размер на 37 347,00 лева.

Обучени са 30 служители по каталога на ИПА - курс „Електронни таблици с MS Excel /базов курс/, курс „Електронни таблици с MS Excel /напреднали/, курс „Обмен на данни между MS Excel и MS Word".

Обучени са и 6 служители за вътрешни одитори, във връзка с поддръжката на внедрената система за управление на качество ISO 9001:2008.

Получени са общо 96 сертификата. Реализирани са всички заложени дейности по информация и публичност.

„Основна задача на обученията, включени в проекта, е предоставяне на все по-ефикасни и ефективни услуги на областно ниво. Това е от изключителна важност за администрацията, защото помага за създаването на стабилна организационна среда, за по-добра информираност на обществото за предоставяните услуги и за повишаване на доверието на гражданите и бизнеса в администрацията", обобщи ръководителят на проекта Венета Хаджийска.