Приемат по-рано молбите за социални помощи за отопление
Приемат по-рано молбите за социални помощи за отопление / DarikNews, архив
Приемат по-рано молбите за социални помощи за отопление
54829
Приемат по-рано молбите за социални помощи за отопление
  • Приемат по-рано молбите за социални помощи за отопление

Приемат по-рано молби за социални помощи за отопление. От 1 юли гражданите в общините Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гурково, Мъглиж, Гълъбово и Чирпан могат да подават молби за отпускане на целева помощ за отоплителния за сезон 2012 - 2013г. Предходните години приемът на документи стартираше от 1 август.

Изменен е и срокът за връчване на заповедта от 7-дневен на 14-дневен от издаването на заповедта за отпускане или отказ на помощта. Помощите се отпускат за 5 месеца - от ноември до март. Плащанията са отново на два транша.

В молбата-декларация задължително се посочва видът на ползваното отопление - парно, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. За тези, които се отопляват с топлоенергия, средствата ще бъдат привеждани ежемесечно от топлофикациите.

Документи може да подадете в дирекция „Социално подпомагане" по настоящ адрес. От 1 юни се подават молби и за целева помощ за първокласници в размер на 150 лева.

В звуковия фаил може да чуете подробности от Дияна Канева, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора.