Прекратяват протеста пред Операта
Прекратяват протеста пред Операта / DarikNews.bg, архив

Протестите, които от десетина дни се водят пред служебния вход на Държавна опера - Стара Загора срещу конкурса за нов директор на институцията, ще бъдат прекратени. Това обявиха техните организатори - представителите на синдикалните организации в Операта.

„След като новият директор Петко Бонев вече е на работното си място, ние нямаме право да протестираме. Ще прекратим протеста си и ще предложим на новия директор на подпише обществен договор.

Другото ни предложение ще бъде създаването на Съвет, в който колективът, ръководството и работодателя да имат еднакво представителство. Той ще дава препоръки на директора. Той от своя страна ще реши дали да се съобрази с тях.

Нещо подобно имаше и при управлението на Красимир Къшев в последните три години. По два пъти в месеца той се срещаше с представителите на синдикатите и изслушваше нашите идеи", обясни председателят на едната синдикална организация Борис Борисов.

Той потвърди мнението си, че във вчерашния ден, когато протестиращите направиха опит да спрат новият директор Петко Бонев да влезе в сградата, полицията е превишила правата си. „В момента се изготвят медицински свидетелства на пострадалите хора. Готови сме да ги покажем", заяви Борисов.