Празник на Арсенал АД
Празник на Арсенал АД / ПРЕС ТВ

 

"Надявам се иследващите години за "Арсенал" АД  да са толкова добри, колкото изминалите няколко". Това заяви Николай Ибушев, изп. директор на "Арсенал" АД днес, по време на голямото празненство на фирмата, по повод 133-та годишнина от създаването на  отбранителната индустрия у нас.

С голям концерт най- голямото предприятие в Старозагорско- фирма „Арсенал" АД отбеляза днес  фирмения си празник. 
За първи път от 37 години концертът на арсеналци, дар от фирменото ръководство бе на фирмения стадион, който е изцяло обновен и реновиран.
Няколко хиляди арсеналци, ветерани, на фабрикат, граждани на Казанлък, уважиха празника на най- голямото предприятие в сферата на машиностроенето в България. Сред гостите бе и областният управител Йордан Николов, който каза, че „Арсенал" е емблемата на областта и държавата" и  пожела на работещите в него и на ръководството здраве и много поводи за гордост.
Зам. областния управител Галина Стоянова, директорът на ОДП Стара Загора Алекси Алексиев, кметът на Казанлък Стефан Дамянов, председателят на Общинския съвет в града Васил Самарски, бяха сред официалните гости на празника.

В чест на годишнината и спазвайки добрата традиция за пореден път фирмено и синдикално ръководство отличиха с предметни награди 51 работници и служители на „Арсенал" АД. Наградите връчи лично изп. директор на оръжейницата Николай Ибушев. Той за пореден път декларира, че въпреки трудностите „Арсенал" продължава да държи кризата зад своите портали и увери присъстващите, че е оптимист за бъдещето на завода.
За доброто настроение на работещите се погрижиха Драгомир Драганов, Веселин Маринов, детски танцов ансамбъл „Арсенал", струнен квартет „Интро" и сестри Диневи.
В деня на „Арсенал" всеки, който желаеше можеше да се въползва и от „отворените врати" и разгледа фирмения музей, пазещ историята на отбранителната индустрия в България.
Близо 7 хиляди са работещите към момента в "Арсенал" АД.